Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Προτάσεις φωτισμού εξωτερικού χώρου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εξωτερικός φωτισμός ενός κτιρίου μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη της αισθητικής του. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που ο εξωτερικός φωτισμός θεωρείται ένα μέσο ενίσχυσης της ασφάλειας και προστασίας των εξωτερικών χώρων. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τη μεγάλη σημασία του φωτισμού εξωτερικών χώρων, μην ξεχνάτε να συνυπολογίζετε τη σημαντική παράμετρο της εξοικονόμησης ενέργειας που καταναλώνεται για το σκοπό αυτό. Χρησιμοποιείστε φωτιστικα εξωτερικών χώρων με μονάδες φωτοκύτταρων ή ανιχνευτές κίνησης, ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα φωτιστικά θα παραμένουν ανοιχτά μόνο εφόσον υπάρχει κάποιος παρών. Μάλιστα, ένας συνδυασμός συστημάτων φωτοκύτταρου και ανιχνευτή κίνησης μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας. Ο εξωτερικός φωτισμός είναι ένα από τα ιδανικά σημεία για να χρησιμοποιήσετε συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (compact fluorescents, CFLs), δεδομένης της μεγάλης διάρκειας ζωής τους και της χαμηλής κατανάλωσης που έχουν. Συμπεριλάβετε στις επιλογές σας φώτα με λαμπτήρες υψηλής πίεσης (high-intensity discharge (HID)) όπως metal halide (HQI), υδραργύρου ή νατρίου.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΩΣΤΗΣ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Φωτισμός κήπου

Η εταιρεία Kostis Lighting σας παρουσιάζει 3 νέες σειρές προϊόντων για την αισθητική αναβάθμιση των εξωτερικών σας χώρων . Οι οποίες αποτελούν πάρα πολύ καλές προτάσεις για τον φωτισμό άλλα και καλλωπισμό του κήπου σας. Τα φωτιστικα Κωστής εντυπωσιάζουν για μια φορά ακόμη, με νέες ιδέες για την διακόσμηση και τον φωτισμό του χώρου σας. Φωτιστικά τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ιδιαίτερη αισθητική γραμμή στην διακόσμηση του σπιτιού, του γραφείου, του καταστήματος, του café, του bar, ή οποιουδήποτε άλλου χώρου μπορεί να αξιοποιήσει η φαντασία σας.

Φωτιστικα κηπου Κωστης

Διακοσμητικός φωτισμός

Διακοσμητικά φωτιστικα για χώρους με ιδιαίτερη αξία και αισθητική. Η εταιρεία Kostis Lighting παρουσιάζει διάφορες προτάσεις από μοντέρνα φωτιστικα για την διακόσμηση - φωταγώγηση κήπων, εστιατορίων, café, bar, οι οποίες μας φάνηκαν αρκετά πρωτότυπες, όμορφες και έξυπνες. Κρεμαστά μονόφωτα και επιτραπέζιο φωτιστικα.

Συστήματα LED

Στην εταιρία φωτιστικα Κωστής παρουσιάζουμε ιδιαίτερα "decorative" φωτιστικά, τα οποία εκτός από τον φωτισμό, έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και αισθητικές ανάγκες του χώρου σας. Σε ένα ένθετο κατάλογο με νέα φωτιστικα, η εταιρεία Kostis Lighting παρουσίασε εντυπωσιακές σειρές και συστήματα φωτισμού με φωτιστικα LED.


Φωτιστικα Κωστής

Τα φωτιστικα Κωστής, θα μαγέψουν στην κυριολεξία τους ανθρώπους που θα παρευρεθούν στο περιβάλλον το οποίο θα τα τοποθετήσετε, είτε είναι το σπίτι σας, κάποιο cafe, bar, ξενοδοχείο, ή ακόμα και ο επαγγελματικός σας χώρος. Φωτιστικά μοντέρνα, κλασικά, οροφής, δαπέδου, σαλονιού, κουζίνας, παιδικά φωτιστικα, αρχιτεκτονικός και επαγγελματικός φωτισμός. 

Kostis Lighting

Η εταιρεία Kostis Lighting διαθέτει μεγάλη ποικιλία από φωτιστικα για κάθε γούστο και στυλ: μοντέρνα, κλασσικα, νεοκλασσικά, παραδοσιακά φωτιστικα και η παρουσία της στην αγορά είναι δυναμική. Η ποιότητα και η καλαισθησία των φωτιστικών της εντυπωσιάζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ελάτε να επιλέξουμε μαζί τα φωτιστικα που θα ομορφύνουν τον προσωπικό σας χώρο.

Γυαλί - φως

Στην εταιρεία Kostis Lighting θα βρείτε ιδανικά φωτιστικα για κάθε χώρο ξεχωριστά. Στα καταστήματα μας θα βρείτε φωτιστικα - πολυέλαιοι που θα διακοσμήσουν τον χώρο σας, ο συνδυασμός γυαλιού και φως δίνει ένα μαγικό αποτέλεσμα. Πολυέλαιοι  κρυστάλλινοι, κλασικοί και μοντέρνοι αναβαθμίζουν την αισθητική του χώρου χαρίζοντας το απαραίτητο φως για να τον αναδείξουν.

Απλίκες τοίχου

Με μικρές αλλαγές στην διακόσμηση του χώρου οι απλίκες δίνουν μια νέα εμφάνιση. Φωτιστικα - απλίκες, μονόφωτα, spot. Επιλέξτε φωτιστικα μέσα από τη μεγάλη γκάμα προΪόντων της εταιρείας Kostis Lighting. Φωτιστικά για κάθε χώρο και για κάθε γούστο. Αναζητήστε τα φωτιστικα που σας ταιριάζουν και επωφεληθείτε από την απαράμιλλη ποιότητα και αισθητική τους.

Πολυέλαιοι

Το μαύρο μπορεί να γίνει άσπρο με ιδιαίτερα φωτιστικά .Ο φωτισμός ομορφαίνει το χώρο σας με μοντέρνα φωτιστικά - πολυέλαιοι ακόμη μπορει και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.Τα φωτιστικά με σωστό φωτισμό μπορεί να σας χαλαρώσουνε οπότε να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή των σωστών φωτιστικών.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Συμβουλές φωτισμού


Προσοχή πρέπει να δίνεται στην ποσότητα εξερχόμενου φωτός των φωτιστικών, καθώς αυτή ποικίλλει αρκετά. Οι μελετητές συχνά υποθέτουν ότι τα φωτιστικά σώματα με ίδιο αριθμό λαμπτήρων, παρέχουν την ίδια ποσότητα εξερχόμενου φωτός, αλλά συνήθως αυτό δεν είναι αληθές. Μικρότερη ποσότητα εξερχόμενου φωτός από ένα φωτιστικό σημαίνει ότι απαιτούνται περισσότερα φωτιστικά σώματα για να εξασφαλίσουν σε ένα δεδομένο χώρο την απαιτούμενη στάθμη φωτισμού. Επομένως ο σχεδιασμός θα είναι χαμηλότερης ενεργειακής απόδοσης. Η αναλογία εξερχόμενου φωτός για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο φωτιστικού διαφέρει από τον ένα κατασκευαστή στον άλλο, γι' αυτό συνιστάται να γίνεται έλεγχος των μοντέλων κατά την επιλογή τους.

Συμβουλες φωτισμου απο την Κωστης Φωτιστικα

Συντήρηση φωτιστικών

Με την πάροδο του χρόνου τα φωτιστικά και οι επιφάνειες των δωματίων ρυπαίνονται. Επιπλέον, η ποσότητα εξερχόμενου φωτός από τους λαμπτήρες μειώνεται καθώς πλησιάζουν προς το τέλος του χρόνου ζωής τους. Έλλειψη συντήρησης σημαίνει ότι μια εγκατάσταση φωτισμού δεν αποδίδει το μέγιστο της δυνατότητάς της και κατά συνέπεια γίνεται σπατάλη ενέργειας και χρημάτων. Ο απλός καθαρισμός των λαμπτήρων και των φωτιστικών σωμάτων μπορεί συχνά να βελτιώσει σημαντικά το φωτισμό του χώρου και τα οφέλη στην κατανάλωση ενέργειας γίνονται άμεσα αντιληπτά.

Φωτιστικα Κωστης

Φωτιστικά σώματα

Φωτιστικα Κωστής, μία εταιρεία που εδώ και 45 χρόνια εδρεύει στο χώρο του φωτισμού και σας προσφέρει μοντέρνα και κλασικά φωτιστικα για καθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, με άριστη ποιότητα και υψηλή αισθητική. Φωτιστικα οροφής, επιτραπέζια, καθρέπτες και ολοκληρωμένες λύσεις που θα φωτίσουν όμορφα τον χώρο σας και θα τον κάνουν μοναδικό. Φωτιστικα σώματα ιδανικά για οικιακή και επαγγελματική εφαρμογή.

LED

Η βιομηχανία , είναι μάρτυρας μιας ραγδαίας προόδου στην ανάπτυξη των LED,  φωτιστικα LED, ειδικά στα πλαίσια του φωτισμού και της διακόσμησης γενικότερα. Τα φωτιστικά συστήματα τα οποία συμπεριλαμβάνουν LED, γίνονται όλο ένα και πιο δημοφιλή, ιδιαίτερα στο κομμάτι των μεταφορών και σε φωτιστικές εφαρμογές ανάδειξης, εξαιτίας κυρίως της αποδοτικότητας τους και του μεγέθους τους.

Fotistika Led

Σύγχρονα Φωτιστικά

Ο σύγχρονος σχεδιασμός φωτιστικών σωμάτων έχει οδηγήσει σε βελτιώσεις της απόδοσής τους, σε σχέση με παλαιότερα φωτιστικά. Η ανακαίνιση παλιών εγκαταστάσεων χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας,πέραν της βελτίωσης των συνθηκών οπτικής άνεσης. Πολλά σύγχρονα φωτιστικά αποτελούνται από προσεκτικά σχεδιασμένα συστήματα ανακλαστήρων για να κατευθύνουν το φως από τους λαμπτήρες προς την απαιτούμενη κατεύθυνση. Αυτοί επιτρέπουν την χρήση λιγότερων λαμπτήρων ή φωτιστικών για την παραγωγή συγκεκριμένης στάθμης φωτισμού. Συγχρονα φωτιστικα με εξοικονομηση ενεργειας.

Συγχρονα Φωτιστικα

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Προσωπικότητα και φωτισμός

Φωτιστικα - Αισθητηριακά ερεθίσματα όπως είναι το φως, συναγωνίζονται τις άλλες διανοητικές δραστηριότητές μας. Για το λόγο αυτό, είναι δύσκολο ορισμένοι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι εσωστρεφείς, να εργαστούν σε έντονα φωτισμένους χώρους. Αντιθέτως οι εξωστρεφείς, μπορούν να ανεχθούν εντονότερες «αισθητηριακές επιθέσεις» στο περιβάλλον εργασίας τους. Ο φωτισμός επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση και μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την παραγωγική μας δραστηριότητα. Για να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση και την δημιουργικότητα μας, πρέπει να καταλάβουμε τι λειτουργεί καλύτερα για εμάς ανάλογα με τον χαρακτήρα μας και να το εφαρμόσουμε επιλέγοντας τα κατάλληλα φωτιστικά. Αυτή η γνώση, πρέπει να αποτελέσει «οδηγό» για την αγορα φωτιστικών και του σωστού φωτισμού που θα υπάρχει στον χώρο μας, ώστε να αποφύγουμε το γεγονός του να παρασυρόμαστε από τις αισθήσεις μας.

Φωτιστικά - Απλίκες

Τα φωτιστικα - απλίκες αντιπροσωπεύουν τα παλιά φωτιστικά της ΔΕΗ τα όποια τα συναντάμε ακόμα σήμερα σε απόκεντρους δρόμους της Αθήνας και στην επαρχία. Το φως που παράγουν είναι και αυτό «διακοσμητικό», μιας και τα spot έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες φωτισμού μιμούμενα παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο θα φώτιζε στην πραγματικότητα η απλίκα και το φωτιστικό νέον της οροφής, εάν δεν ήταν ντιμαρισμένα στο μέγιστο.
Φωτιστικα - απλικες απο το εργοστασιο φωτιστικων Κωστης.

Κρύσταλλα

Η εταιρεία φωτιστικα Κωστής σας προτείνει διακοσμητικά φωτιστικα από κρύσταλλα. Ο διακοσμητικός φωτισμός αποτελείται από δύο ιδιοκατασκευές· το κεντρικό κρεμαστό και το επίπεδο φωτιστικο από κρύσταλλα. Αυτά, αντίθετα με τα αρχιτεκτονικά φωτιστικά, ενσωματώνονται στο περιβάλλον του σπιτιού με την ιδιάιτερη κατασκευή τους, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του πρωτογενούς υλικού στα φωτιστικα.


Φωτιστικά καταστημάτων

Φωτιστικα που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα του αστικού νυχτερινού σκηνικού στον εσωτερικό χώρο. Η αίσθηση που βιώνει ο περιπατητής το βράδυ, βρισκόμενος  από το απόλυτο σκοτάδι, μέσα στο άπλετο φως των πορτοκαλί λαμπτήρων νατρίου, μετατράπηκε σε κεντρική ιδέα με εργαλεία τον αρχιτεκτονικό φωτισμό και τον σχεδιασμένο αποκλειστικά για το κατάστημα, διακοσμητικά φωτιστικα. Κανένα στοιχείο του φωτισμού δεν παρεμβάλλεται οπτικά, ώστε να εμποδίζει τη θέα του επισκέπτη προς τα έξω. Σχεδιασμός φωτιστικών σωμάτων και αρχιτεκτονική μελέτη φωτισμού αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης τόσο στη διακόσμηση όσο και στο φωτισμό καταστημάτων.

Φωτιστικα καταστηματων Κωστης.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Φωτιστικά ξενοδοχείων

Φωτιστικα που βασίζονται στον συνδυασμό ποιότητας-τιμής, στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας καθώς και στην αναγνωσιμότητα τους, η οποία συμβάλλει στην αντίληψη της ποιοτικής αντιμετώπισης από την πλευρά του επισκέπτη του ξενοδοχείου. Ο φωτισμός ενός ξενοδοχείου, λόγο της επιρροής που ασκεί στην ψυχοσωματική κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού πρέπει να γίνει έπειτα από την απαραίτητη μελέτη φωτισμού. Τέλος, το συνολικό αποτέλεσμα συνδυασμού κρυφού φωτισμού είναι μία από τις προτάσεις μας, κάτι που θα δώσει μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα σε κάθε ξενοδοχείο.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΩΣΤΗΣ

Νέα σειρά φωτιστικών Κωστής

Η νέα σειρά φωτιστικών Κωστής διαθέτει φωτιστικα με μοναδικό design το οποίο παρέχει πέραν του καλού φωτισμού του χώρου ένα άκρως εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα. Φωτιστικα με δημιουργικό σχεδιασμόκαι ιδιέταιρη αισθητική του φωτισμού εφαρμόζεται και στους βοηθητικούς χώρους ενός σπιτιού ή εργασίας με την χρήση οπτικών ινών. Φωτιστικά που θα κάνουν τον χώρο σας να ξεχωρίζει και θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα που επιθυμήτε.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΩΣΤΗΣ

Φωτεινές δημιουργίες

Η λογική σχεδιασμού του φωτισμού, ήταν να προβάλλει μία αισθητική προσέγγιση η οποία θα τονίζει τα ίδια τα αντικείμενα-προϊόντα της καθημερινότητας. Η εταιρεία Kostis Lighting  δημιούργησε φωτιστικά led που έχουν τη μικρότερη δυνατή διάσταση με τη μέγιστη απόδοση. Πρόκειται για φωτιστικές μπάρες με ύψος 4cm, το ίδιο πλάτος και όσο μήκος απαιτείται κάθε φορά , σύμφωνα με τη μελέτη φωτισμού. Αυτή η διάσταση βοηθά στο να μην είναι εμφανή τα σώματα κατά τη διάρκεια της ημέρας που δεν θα λειτουργούν.
Επιπλέον η τεχνολογία των led προσφέρει τη δυνατότητα στα ίδια φωτιστικά σώματα να χρησιμοποιούνται λαμπτήρες με διαφορετικές θερμοκρασίες άρα και διαφορετικό τόνο του λευκού χρώματος. 

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΩΣΤΗΣ

Ταινίες leds


Με γνώμονα την οικονομία και την οικολογική ηθική της εταιρείας Kostis Lighting, η μελέτη φωτισμού πέρα από το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα αναζήτησε λύσεις που θα μειώσουν την κατανάλωση αλλά και το ενεργειακό αποτύπωμα του χώρου σας. Η εκτεταμένη χρήση φωτιστικων led αλλά, προηγμένων συστημάτων διαχείρισης και αισθητήρων κίνησης και φωτός μείωσαν την κατανάλωση αλλά και τις ανάγκες για συντήρηση. Τα φωτιστικα led δίνουν μία άλλη αίσθηση στο χώρο σας, ένα λιτό και ανάλαφρο περιβάλλον στο οποίο πρωταγωνιστές είναι το φως.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΩΣΤΗΣ

Φωτιστικά εσωτερικού χώρου

Ο φωτισμός εσωτερικού χώρου, με τα φωτιστικα Κωστής, επιτελώντας είτε λειτουργικό, είτε διακοσμητικό ρόλο, αναδεικνύει τις σύγχρονες και λιτές γραμμές της αρχιτεκτονικής σύνθεσης, διαγράφει πορείες, αποκαλύπτει τις υφές των υλικών, και δημιουργεί "ψευδαισθήσεις" μέσα από αντανακλάσεις και αυξομειούμενες εντάσεις. Φωτιστικα που θα παρέχουν ένα ονειρικό αποτέλεσμα το οποίο κοσμεί τον χώρο σας, καθιστώντας τον μοναδικό.
Φωτιστικα Κωστης

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Φωτοδιάσταση

Άριστη ποιότητα, άψογη λειτουργικότητα, δυναμικός σχεδιασμός. Η εταιρία φωτιστικά Κωστής εδραιώθηκε ως μία από τις καλύτερες εταιρίες στο χώρο του αρχιτεκτονικού φωτισμού, λόγω της άριστης ποιότητας, της άψογης λειτουργικότητας και του δυναμικού σχεδιασμού των προϊόντων της. Η επιτυχία της εταιρίας εντοπίζεται στη συνεχή έρευνα και αναζήτηση των μελλοντικών τάσεων για την εξέλιξη των προϊόντων της. Διαθέτει μία ευρεία γκάμα συστημάτων τα οποία έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις φωτισμού με φωτιστικα ιδιαίτερης αισθητικής σε κάθε χώρο.

Η Δύναμη του Φωτός

Η εταιρεία Kostis Lighting συνδυάζει την τεχνολογία των led και το πρωτοποριακό design, παρουσιάζοντας φωτιστικά σώματα που προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας, αισθητική και υψηλές τεχνικές προδιαγραφές. Απευθυνόμενη σε ένα κοινό το οποίο εκτιμά το ιδιαίτερο της στιλ και design στα φωτιστικα. Αναλαμβάνει τη κατασκευή φωτιστικών σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου. 

Φωτιστικα Led Κωστης.

Φωτιστικά από γυαλί

Η εταιρεία Kostis Lighting  κατασκευάζει φωτιστικα από γυαλί και παρουσιάζει μια σύγχρονη οπτική στις εφαρμογές εταιροφωτιζόμενων κατασκευών με κύριο υλικό το γυαλί. Ένα υλικό με μοναδικές ιδιότητες, σχεδόν μαγικές, όταν συνδιαλέγεται  με το φως. Οι εφαρμογές της Kostis Lighting συνδυάζουν την πολυτέλεια με  τη γοητεία που γεννά η συνένωση του γυαλιού με το φως, μέσα από φόρμες αρχιτεκτονικές,  όπου μέσα από κάθε σχέδιο της να το αποδεικνύει. Το  αποτέλεσμα δικαιώνει τον τίτλο "έργο τέχνης".
 
Φωτιστικα απο γυαλι.

Φωτιστικά με εγγύηση


Η άριστη ποιότητα κατασκευής, οι ανταγωνιστικές τιμές, η συνέπεια στο χρόνο παράδοσης, η ασφάλεια, η αντοχή και η ποικιλία των προϊόντων είναι παράγοντες που έχουν ως αποτέλεσμα η εταιρία να έχει σήμερα στο ενεργητικό της να επιδείξει μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με τους πελάτες της. Φιλοσοφία της εταιρείας Kostis Lighting είναι η διαρκής εξέλιξη στον τομέα των παραγόμενων προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών, με στόχο να συνεχίσει να αποτελεί για τους πελάτες της, το "συνώνυμο της βέλτιστης ποιότητας για τον καταναλωτή του προϊόντος και του μέλλοντος".
ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΩΣΤΗΣ.

Φωτιστικά εξωτερικού χώρου

Άριστη ποιότητα κατασκευής και ανταγωνιστικές τιμές στα φωτιστικά εξωτερικού χώρου. Η εταιρία φωτιστικά Κωστής έχει ως αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία φωτιστικών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Κατέχει κυρίαρχη θέση στον τομέα του φωτισμού εξωτερικών χώρων με ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά. Διαθέτει μια πλήρη και ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει χελώνες, απλίκες τοίχου, πλαφονιέρες οροφής, κολονάτα κήπου και κολόνες για φωτιστικα εξωτερικου χωρου. 

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τεχνητός φωτισμός

Τεχνητός φωτισμός
Ο τεχνητός φωτισμός επηρρεάζει έναν εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Μπορει να «θάψει» ή να αναδείξει το περιβάλλον, να αλλοιώσει ή να τονώσει τα χρώματα, να εξαφανίσει ή να τονίσει σημαντικές λεπτομέρειες, να μας φτιάξει ή να μας χαλάσει τη διάθεση και να μας επηρρεάσει θετικά ή αρνητικά. Αποδεδειγμένα ο τεχνητός φωτισμός φτιάχνει το 80% της «ατμόσφαιρας» οποιουδήποτε χώρου. Γι' αυτό και είναι σημαντική η επιλογή φωτιστικού. Η εταιρεία Kostis Lighting έχει φωτιστικά για κάθε χώρο, εσωτερικό και εξωτερικό καθώς επίσης φωτιστικα για κάθε είδος φωτισμού. 

Είδη φωτισμού

Είδη φωτισμού, φωτιστικα.
Τα είδη του φωτισμού που χρησιμοποιούμε μέσα σ' ένα χώρο είναι:ο γενικός φωτισμός που είναι ο βασικός φωτισμός του χώρου που πρέπει να εξασφαλίζει επάρκεια και οπτική άνεση. Πρέπει να είναι διάχυτος και ισοκατανεμημένος και επιτυγχάνεται με φωτιστικά οροφής και δαπέδου. Ο τοπικός φωτισμός είνα διάχυτος φωτισμός μιας θέσεως, σποτ και επιτοίχια φωτιστικά. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι ο απαλός ,χαμηλός, ζεστός φωτισμός για δημιουργία «ατμόσφαιρας», πορτατίφ και επιτραπέζια φωτιστικα. Ο αρχιτεκτονικός φωτισμός είναι ο έντονα κατευθυνόμενος φωτισμός από φωτιστικα που τονίζουν κάποιο σημείο ή δημιουργούν "εφέ". Ο διακοσμητικός φωτισμός είναι ο φωτισμός από φωτιστικά με έντονο διακοσμητικό χαρακτήρα που δημιουργούν φωτοσκιάσεις. Ο φωτισμός ασφαλείας είναι ο φωτισμός έκτακτου ανάγκης που λειτουργεί όταν κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, και όπως ο προειδοποιητικός φωτισμός για κάποιο κίνδυνο. 

Φωτισμος απο τα φωτιστικα Κωστης.

Αρχιτεκτονικός φωτισμός

Η μελέτη αρχιτεκτονικού φωτισμού αφορά στην τοποθέτηση και τον έλεγχο του φωτός, φυσικού ή τεχνητού, μέσα σε έναν αρχιτεκτονικό χώρο. Το φως και η αρχιτεκτονική δεν είναι δυο ξεχωριστές έννοιες, διότι αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως οι επιφάνειες, ο όγκος, τα χρώματα και η υφή χάνουν τη σημασία τους χωρίς φως, κι έτσι δημιουργούμε φωτιστικά για κάθε ανάγκη. Οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν έχοντας καταρχάς στο νου τους το φυσικό φως. Η μελέτη αρχιτεκτονικού φωτισμού αναφέρεται στην τέχνη και την επιστήμη του φωτισμού του ανθρώπινου περιβάλλοντος. Οι μελετητές φωτισμού είναι οι επαγγελματίες που σχεδιάζουν φωτιστικα και έχουν τη δυνατότητα και την ευθύνη να εφαρμόσουν την τέχνη και επιστήμη αυτή, διασφαλίζοντας έτσι επιτυχή αποτελέσματα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας μιας αρχιτεκτονικής μελέτης. 

ΚΩΣΤΗΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

Το φως είναι ζωή


Κινητήρια δύναμη της ζωής στον πλανήτη που ζούμε, γενεσιουργός αιτία της πραγματικότητας γύρω μας αποτελεί ο Ήλιος, που βασικό του χαρακτηριστικό είναι το Φως που εκπέμπει , και οι ιδιότητες του όπως αυτές επενεργούν στον μικρόκοσμο ή τον μακρόκοσμο της φύσης, για να δημιουργήσουν το φαινόμενο της ζωής. Χωρίς τον ήλιο, ζωή δεν θα υπήρχε και κατά συνέπεια μπορεί κανείς να πει ότι : Το φως είναι ζωή. Όπως όμως αποδεικνύει η πραγματικότητα, ειδικά στη χώρα μας, το τι πρέπει να γίνει και ποιοι πρέπει να εργαστούν, για να υπάρχει σωστός σχεδιασμός στο φωτισμό, του περιβάλλοντος , εσωτερικού ή εξωτερικού, ιδιωτικού ή δημόσιου οι περισσότεροι το αγνοούμε. Στο εργαστήριο φωτιστικών Κωστής, δημιουργούμε φωτιστικα σύμφωνα με την απαραίτητη μελέτη φωτισμού και είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε φωτιστικα και βάση μελέτης του χώρου.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΩΣΤΗΣ

Υγεία και φωτισμός



Όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο φωτισμός έχει αντίκτυπο στην υγεία του ανθρώπου. Νέες ανακαλύψεις σχετικά με τον φωτισμό και τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας, μας κάνει να πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει o τρόπος με τον οποίο φωτίζουμε τα σπίτια μας, τα γραφεία και γενικότερα τους χώρους εργασίας μας. Οι συνέπειες του φωτισμού στην υγεία του ανθρώπου, απορρέουν από την ικανότητα του να επηρεάζει τους ρυθμούς μας, οι οποίοι είναι εικοσιτετράωρες διακυμάνσεις στη νευρολογική μας δραστηριότητα και ελέγχονται από το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας. Είναι άξιο να σημειωθεί ότι ο κατάλληλος φωτισμός στο περιβάλλον που εργαζόμαστε θα ηταν ικανό ένα απλό φωτισικό όχι μόνο θα βοηθούσε στην ολοκλήρωση της εργασίας άλλα και στην βελτίωση της ποιότητας και της διαύγειας της ζωής. Στα καταστήματα φωτιστικα Κωστής θα βρείτε το εξειδικευμένο προσωπικό μας, που θα σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τα φωτιστικα του χώρου σας.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΩΣΤΗΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Προτάσεις φωτισμού εξωτερικού χώρου


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εξωτερικός φωτισμός ενός κτιρίου μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη της αισθητικής του. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που ο εξωτερικός φωτισμός θεωρείται ένα μέσο ενίσχυσης της ασφάλειας και προστασίας των εξωτερικών χώρων. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τη μεγάλη σημασία του φωτισμού εξωτερικών χώρων, μην ξεχνάτε να συνυπολογίζετε τη σημαντική παράμετρο της εξοικονόμησης ενέργειας που καταναλώνεται για το σκοπό αυτό. Χρησιμοποιείστε φωτιστικά εξωτερικών χώρων με μονάδες φωτοκύτταρων ή ανιχνευτές κίνησης, ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα φωτιστικά θα παραμένουν ανοιχτά μόνο εφόσον υπάρχει κάποιος παρών. Μάλιστα, ένας συνδυασμός συστημάτων φωτοκύτταρου και ανιχνευτή κίνησης μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας. Ο εξωτερικός φωτισμός είναι ένα από τα ιδανικά σημεία για να χρησιμοποιήσετε συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (compact fluorescents, CFLs), δεδομένης της μεγάλης διάρκειας ζωής τους και της χαμηλής κατανάλωσης που έχουν. Συμπεριλάβετε στις επιλογές σας φώτα, φωτιστικα με λαμπτήρες υψηλής πίεσης (high-intensity discharge (HID)) όπως metal halide (HQI), υδραργύρου ή νατρίου.

Φωτιστικα κηπου, εξωτερικου χωρου.


Φωτιστικα εργασιας

Φωτιστικά εργασίας
Τα φωτιστικά Κωστής πιστοποιούν την υψηλή αντοχή στη διείσδυση σκόνης και ύδατος, καθιστόντας το φωτιστικό ιδανικό για χώρους εργασίας, βιομηχανικές περιοχές, σταθμούς και υπόγειους, για πεζόδρομους,για μέρη χαλάρωσης και ευεξίας ,χώρους στάθμευσης ή άλλα μέρη που έχουν εσωτερικούς καθώς επίσης και εξωτερικούς χώρους. Η οπτική άνεση που παρέχει μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες φωτισμού διαφόρων χώρων, όπως γραφεία, δημόσιους χώρους, αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες αναμονής. Με επιδαπέδια, κρεμαστά και επίτοιχα φωτιστικά αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τον φωτισμό γραφείων με οθόνες, χώρων εκθέσεων και γραφείων συσκέψεων. Τα κρεμαστά σώματα, σχεδιάστηκαν για χώρους με μεγάλο ύψος. Ολόκληρη η σειρά όμως δίνει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η ροή του φωτός όταν φωτίζουμε επιφάνειες εργασίας. Αυτά τα φωτιστικά σώματα έχουν μηχανικούς μηχανισμούς κλειδώματος και εξαρτήματα ακρίβειας, με στόχο να τα χειριζόμαστε χωρίς την ανάγκη για εργαλεία. Οι εφαρμογές αυτές είναι ιδανικές για την εγκατάσταση σε χώρους έκθεσης όπως τα μουσεία, οι μπουτίκ, οι αίθουσες εκθέσεως, τα καταστήματα λιανικής, τα μεγάλα καταστήματα τμημάτων, και οι υπεραγορές.

Λύσεις φωτισμού


Ολοκληρωμένα συστήματα ραγών, που δίνουν λύσεις στο φωτισμό του χώρου σας. Η εταιρεία Kostis Lighting στο νέο ένθετο κατάλογο της περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα φωτισμού με ράγες, το οποίο έχει την ευελιξία άλλα και την αισθητική (των spot) να καλύψει κάθε ανάγκη φωτισμού στον επαγγελματικό χώρο ή το σπίτι σας. Η εταιρεία μας διαθέτει ράγες στα 12V ή στα 230V μονοφασικές ή τριφασικές, καθώς και πολύ μεγάλη ποικιλία σε spot (διαφόρων τύπων λαμπτήρες), τα οποία θα δώσουν λύσεις κάνοντας τον χώρο σας να ξεχωρίζει. Οι λάμπες φθορισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με λαμπτήρες αλογόνου ώστε να δημιουργηθεί ένα μεικτό είδος φωτισμού( διάχυτου και ανάδειξης). Οι ανακλαστήρες τύπου dark light σε κάτοπτρο με επικάλυψη αλουμινίου προσφέρουν ιδανικό φωτισμό για χώρους γραφείων, όπου χρησιμοποιούνται οθόνες υπολογιστών και απαιτούν ελεγχόμενο φωτισμό. Οι εκδόσεις που προσφέρουν γενικό φωτισμό έχουν πολυκαρβονικό diffusing screen και είναι ιδανικές για εμπορικούς χώρους, καταστήματα λιανικής πώλησης, showrooms, και εμπορικά κέντρα, τα οποία απαιτούν διάχυτο φωτισμό στα φωτιστικα. Η έκδοση που χρησιμοποιεί λάμπες αλογόνου είναι ιδανική για κατευθυνόμενο φωτισμό. Τέτοιος είναι ο φωτισμός που μπορεί να αναδείξει αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες ή αντικείμενα, με τα κατάλληλα χρωματικά εφέ.

Κωστης φωτιστικα, ιδανικες λυσεις φωτισμου.

Νέα γενιά στα φωτιστικά


H εταιρεία Kostis Lighting δημιούργησε μία νέα γενιά φωτιστικών σωμάτων για το 2013. Φωτιστικά που αποτελούν μία ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά πρόταση για διάχυτο φωτισμό σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.  Αυτή η νέα σειρά φωτιστικών περιλαμβάνει λύσεις με προσεκτικά επιλεγμένα φωτιστικα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις εσωτερικών χώρων, από τα δωμάτια και τα μπάνια έως τους εξωτερικούς και κοινόχρηστους χώρους. Άμεση και έμμεση διανομή του φωτός, ισορροπία στο σχεδιασμό του λαμπτήρα, αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που απαιτούνται στη νέα γενιά των φωτιστικών σωμάτων.

Νέα γενιά στα φωτιστικά, Κωστής.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

LED


Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια ζωής των LED, όπως για παράδειγα: καθοδηγητές ισχύος (τροφοδοτικά), πακετάρισμα και συσκευασία, θερμοκρασία κ.α.. Η βιομηχανία, είναι μάρτυρας μιας ραγδαίας προόδου στην ανάπτυξη των LED, ειδικά στα πλαίσια του φωτισμού και της διακόσμησης γενικότερα. Τα φωτιστικά συστήματα τα οποία συμπεριλαμβάνουν LED, γίνονται όλο ένα και πιο δημοφιλή, ιδιαίτερα στο κομμάτι των μεταφορών και σε φωτιστικές εφαρμογές ανάδειξης, εξαιτίας κυρίως της αποδοτικότητας τους και του μεγέθους τους. Ωστόσο παρόλη την αυξανόμενη δημοτικότητα τους και την αναπτυσσόμενη τεχνολογία τους, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την διάρκεια της απόδοσης τους. Παρόλο που τα LED θεωρητικά έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν έως 100.000 ώρες, διάφοροι παράγοντες ενδεχομένως μπορούν να μειώσουν την ζωή τους. Με τις σημερινές μεθόδους απαιτούνται χιλιάδες ώρες για την αξιολόγηση της απόδοσης τους και της διάρκειας ζωής τους. Συχνά συμβαίνει το γεγονός δεδομένου ότι η τεχνολογία των LED ωριμάζει ραγδαία, τα δεδομένα από τις δοκιμές αυτές να καθίστανται απαρχαιωμένα , πριν καλά καλά οι έρευνες αυτές ολοκληρωθούν.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΩΣΤΗΣ

Συντήρηση Φωτιστικών


Είναι απαραίτητη η συντήρηση φωτιστικών και οι επιπτώσεις που δημιουργουντε από  τα κακοσυντηρημένα φωτιστικά. Με την πάροδο του χρόνου τα φωτιστικά και οι επιφάνειες των δωματίων ρυπαίνονται. Επιπλέον, η ποσότητα εξερχόμενου φωτός από τους λαμπτήρες μειώνεται καθώς πλησιάζουν προς το τέλος του χρόνου ζωής τους. Έλλειψη συντήρησης σημαίνει ότι μια εγκατάσταση φωτισμού δεν αποδίδει το μέγιστο της δυνατότητάς της και κατά συνέπεια γίνεται σπατάλη ενέργειας και χρημάτων. Ο απλός καθαρισμός των λαμπτήρων και των φωτιστικών σωμάτων μπορεί συχνά να βελτιώσει σημαντικά το φωτισμό του χώρου και τα οφέλη στην κατανάλωση ενέργειας γίνονται άμεσα αντιληπτά. Οι απαιτήσεις συντήρησης θα πρέπει να εξετάζονται κατά το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων. Τα φωτιστικά σώματα που είναι εύκολα προσβάσιμα, είναι πιθανότερο να καθαρίζονται τακτικότερα και να γίνεται αντικατάσταση των λαμπτήρων τους. Μερικά φωτιστικά σχεδιάζονται ειδικά για να μειώνουν την ανάγκη συντήρησης, όμως ο καθαρισμός των φωτιστικών μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ξεχωριστό ζήτημα, δεδομένου ότι η υποβάθμιση του φωτιστικού σώματος θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται στα φωτιστικα.